Gyakran feltett kérdések

Miben más a sminktetoválás mint a hagyományos? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: A végleges testtetoválás a bőr legmélyebb rétegébe kerül, amit irharétegnek hívnak. Innen nem tud kikopni a festék és életünk végéig ott is marad. A sminktetoválás csak a bőr hámrétegébe kerül, ahonnan az idők folyamán kikopik. Ennek a folyamatnak mindenkinél más az időtartama, lehet 2-5 év, de előre nem lehet megjósolni.

Hagyományos tetováló is csinálhat sminktetoválást? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Testtetováló szalonokban már végeznek “sminktetoválást”, de nem javaslom senkinek, hogy emellett döntsön, hiszen a testtetováló gépek nem alkalmasak sminktetoválásra. Ezek a tetoválások végleg a bőrben maradnak, és ha elrontják a “sminktetoválásunkat”, vagy idővel megunjuk – nos, akkor nagy bajba kerülünk. Nem lehet olyan hosszú frufrut növeszteni, ami eltakarná az elrontott szemöldökünket.

Szálas technika vagy a teljes szemöldök satír a jobb? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Szálas technikát abban az esetben lehet alkalmazni, ha van szőrzet, de hiányos. Ilyen esetben a saját szőrszálak közé tetoválunk,pótoljuk a hiányosságokat !. Ha nagyon kevés szőrszálunk van akkor marad a teljes satír,vagy a púder technika. Fontos, hogy minden esetben figyelembe kell venni a hajszínt, bőrszínt stb. Ezek alapján lehet választani festék színeket. A szemhéj tetoválással optikailag lehet kicsinyíteni vagy nyitottabbá tenni a szemeket.

Szemöldöktetoválásnál mi történik a szőrzettel? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Semmi, örülünk ha van, és nem kell leborotválni! Arról nem beszélve, hogy minden esetben a természetességre törekszünk és a meglévő szőrszálak sok esetben irányadóak is lehetnek, bár tíz vendégből nyolcnak alig maradt már szemöldök szőrzete a sok szedésnek köszönhetően, vagy ami megmaradt az is oda nő, ahová pont nem is kellene.

Szempilla sűrítés vagy kontúrvonal a jobb? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Sűrítést abban az esetben szoktam alkalmazni, ha a vendég nem szeretne látványos vonalat a szemhéjra, de szeretné ha szebb lenne a szeme, illetve sötétebbnek tűnne a szempillája. A kontúrvonal pedig egy vastagabb, hosszabb vonalat jelent.

Milyen szájtetoválások vannak? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Szájtetoválásnak három lehetséges változata van. Szájkontúr, félsatír és a teljes satír.

A szájkontúr a száj körberajzolását jelenti. (Régen ez nagy divat volt, csak egy éles szájkontúr látszódott a arcból.) Akkor lehet alkalmazni, ha a vendégnek nagyon szép a szájformája, csak halovány a széle. Minden esetben nagyon természetes színt kell választani!

Mellékesen megjegyzem, ezt nagyon nem szoktam ajánlani. A félsatír lényege az, hogy amikor javítani kell a szájformán, kicsiből nagyítani, ferde szájszélből egyformát varázsolni stb. akkor az új szájkontúr és az eredeti szájszél közötti részt össze kell árnyékolni, mert e nélkül lenne egy rés, ami elég rondán nézne ki. A teljes satír pedig a teljes szájfelület színezésére vonatkozik. Nagyon színtelen szájnál vagy rúzsozott hatás eléréséhez javaslott.

Herpeszem van, így is lehet sminktetoválni? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Ha valakinek rendszeres látogatója a herpesz vírus, akkor minden esetben szükséges szájtetoválás előtt herpesz elleni gyógyszert szedni. Ezt az orvos írhatja fel, és ő mondja meg, hogy mennyit és hogyan kell beszedni. Abban az esetben, ha nem volt még herpeszünk, akkor nem kell szedni semmit, a tetoválástól nem fogjuk elkapni a vírust! Minden esetben steril tűkészlettel dolgozunk.

Szemhéjtetoválás miért halványodik jobban? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: szemhéjtetoválás esetén, a kozmetikus által használt tartós szempillafesték felgyorsítja a tetoválás elhalványodását, így rövidebb ideig tart a kontúr.

Mennyi ideig tart egy sminktetoválás? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: a sminktetoválások beavatkozástól függően 1-3 órán át tartanak. Kivételt képeznek a mások által elrontott sminktetoválások javításai. Ezen beavatkozás esetében a beavatkozás időtartalma egyénenként változhat.

Hányszor kell korrekciózni? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: maximum egyszer, de egyénenként változó, hiszen előfordul, hogy már nincs szükség korrekcióra.

Mennyire fájdalmas egy sminktetoválás? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: sminktetoválás közbeni fájdalom mértéke teljesen egyéni. Attól függ, hogy milyen magas a fájdalom küszöböd, mennyire vagy fáradt,ettél-e tetoválás elött stb., A modern helyi érzéstelenítés segítségével a fájdalom teljesen megszűnhet és sokkal inkább lesz a beavatkozás esetleg kellemetlen mint fájdalmas.

.A szemőldök és szemhéj tetoválás teljesen fájdalom mentes !

A tetoválás során a festéket a bőr felkarcolásával juttatjuk a megfelelő rétegbe, ez igen nagy fájdalommal jár ha NEM a megfelelő érzéstelenítőt használja a sminktetováló.

Persze ez függ a tetováló gép minőségétől is, mert egy alacsonyabb árfekvésű gép nem dolgozik olyan precízen és több bőrsérülést okoz mint kellene. Több szempontból is előnyös ha a legjobb érzéstelenítőt használjuk, mert ha a vendég “kinlódik” a tetoválás közben akkor nem lehet olyan gyorsan és alaposan dolgozni, tovább tart a tetoválás, és nem utolsó sorban kellemetlenűl érzi magát a vendég.

Többféle érzéstelenítőt kell használni, a tetoválás megkezdése elött a még ép bőrfelületre kerűl egy érzéstelenítő réteg, majd a tetoválás alatt egy speciális, már sérűlt börre alkalmazható érzéstelenítőt használunk. Ajak tetoválás esetén még egy belső nyálkahártyára kenhető speciális zselé is használható.

Ezen szerek alkalmazása, használata minimális kellemetlenséget vagy teljes fájdalom mentességet biztosítanak! A készítmények német certifikáttal rendelkező, anti-allergén, bevizsgált termékek.

Mennyire tartós egy sminktetoválás? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: a tetoválások kb. 3 év alatt halványodnak el. Nem foltosan, hanem szépen egyenletesen halványodik.

Vannak mellékhatások? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: erra a kérdésre egyértelműen nem a válasz. A sminktetoválások klinikailag tesztelt,engedélyekkel rendelkező pigmentekkel készülnek és semmilyen mellékhatással nem járnak.

Lehet-e javítani a sminktetoválást? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Elméletileg lehet,de vannak kivételek! Általában akkor szoktuk alkalmazni a korrigálást, ha egy másik tetováló szalonban elrontottak valamit, vagy Te magad szeretnél apróbb változtatásokat készíttetni. Fontos, nem minden esetben tudom javítani az elrontott tetoválásokat !

Vannak-e kizáró tényezők? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: Igen vannak. Bizonyos esetekben nem lehet elvégezni a sminktetoválást. Ezek lehetnek: vérzékenység, vérhigitó gyógyszer szedése, ráncfeltöltés (csak orvosi engedéllyel),várandósság, szájfeltöltés (csak orvosi engedéllyel), zöld vagy szürke hályog esetén, szemölcs vagy anyajegy a tetoválandó részen. Tilos tetoválni Lidocain érzékenység esetén ,továbbá várandósság -szoptatás alatt nem javaslom a sminktetoválás.

Mennyi ideig gyógyul a tetoválás? - Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések sminktetoválások témában: A vékony sebesedés teljes gyógyulása 3-4 naptól 1-2 hétig terjed. Ez idõ alatt tilos szoláriumba, napra, vízbe menni!

Elkészült szemöldök sminktetoválás elötte-utána referenciák

Ha sminktetoválás referencia képekre kattintasz, akkor egy képnézegetővel tudod végig pörgetni az elötte-utána képeket.